Misopasta stammer fra Japan og fås i helsekostbutikker.
1. Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden nedad. Kog ris efter pakkens anvisning.
2. Misomarinade: Rør misopasta med sojasauce, hakket hvidløg, revet ingefær og eddike. Justér evt. konsistensen med kogende vand, så marinaden bliver tyk som ymer. Smør marinaden på laksen. Drys med sort sesam. Bag laksen i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.
3. Gulerodssalat: Skræl gulerødder, og høvl dem i papirtynde strimler. Pil løget, og skær i tynde skiver. Skræl appelsiner, og skær dem i fileter.
4. Dressing: Pres blodappelsinen, og kog saften ind til den halve mængde i en lille gryde. Tilsæt hakket hvidløg, honning, citronsaft, chili, olie. og lidt salt. Lad dressingen køle af, før du vender den i gulerodssalaten. Anret salaten på et fad. Drys med pistacienødder og mynteblade, og servér som tilbehør til laks og ris.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod – Få opskriften her