Servér en omgang svinemørbrad i fad i en grøntsagsspækket luksusudgave med masser af smag. Her får du opskriften på mørbrad i fad med pikant-sauce
20 min4 personer
Tid i alt 50 min
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
100 g bacon i tern
Salt og peber
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 porrer
1 spsk. smør til stegning
2 røde peberfrugter
250 g champignoner
1 håndfuld frisk timian
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
200 g pikantost
1½ dl piskefløde
Salt og peber
TIL SERVERING
4 dl bulgur
1 håndfuld frisk timian
Sådan laver du mørbrad i fad med pikant-sauce
Tænd ovnen på 180°.
Steg bacon sprød på en stor pande, og lad ternene dryppe af på fedtsugende papir.
Skær svinemørbrad i 2½ cm tykke skiver. Krydr med salt og peber, og brun dem i baconfedtet på panden.
Læg mørbradskiverne i et ovnfad, og drys bacon over.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Rens porrer, og skær dem i skiver. Steg løg, hvidløg og porrer på panden i lidt smør.
Rens peberfrugter, og skær dem i tern. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad peberfrugter og svampe stege med på panden. Tilsæt finthakket timian. Lad det hele stege, til det tager farve.
Rør hakkede tomater, tomatpuré, pikantost og fløde i.
Smag til med salt og peber, og fordel saucen i fadet.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
SERVERING: Kog bulgur efter pakkens anvisning.
Drys timian over fadet, og servér med bulgur til.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.