1. Tænd ovnen på 180°. Afpuds mørbrad. Hak mandlerne groft, og riv appelsinskallen fint. Vend mandler, appelsinskal, salt og peber sammen i en skål. Steg mørbraden i olie på en pande, til den er brunet på alle sider. Rul mørbraden i mandelblandingen, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den færdig i ovnen i 10 minutter. Lad den hvile i 5 minutter, og skær den i 4 stykker.
2. Rødkålssalat: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og skyl spelten i koldt vand. Afdryp i en sigte. Snit rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder – gem saften, som løber fra. Halvér granatæblet, og frigør de spiselige kerner. Skyl og nip persillen. Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen i en skål. Vend dressingen sammen med rødkål, spelt, granatæblekerner og persille, og pynt med timian og evt. skovsyre. Servér som tilbehør til den varme mørbrad.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laksefilet med bagte rodfrugter og tranebærpasta - Få opskriften her
Onsdag: Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål - Få opskriften her
Torsdag: Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat - Få opskriften her
Fredag: Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat - Få opskriften her