Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing
8. november 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Den farverige wokret lyser op på en mørk og kold dag. Du kan evt. skifte krebsehalerne ud med tigerrejser. Her får du opskriften på nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min
DET SKAL DU BRUGE
200 g krebsehaler
3 gulerødder
2 røde peberfrugter
3 spsk. sesamfrø
2 spsk. sesamolie
DRESSING
2 fed hvidløg
½ frisk rød chili
saft af 1 appelsin
saft af ½ limefrugt
1 dl tahin (sesampasta)
2 spsk. ristet sesamolie
2 spsk. sojasauce
MANGOTOPPING
1 moden mango
3 forårsløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
TILBEHØR
250 g nudler
Opskrift - sådan laver du nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing
1. DRESSING: Pil og pres hvidløg. Rens og hak chili. Rør alle ingredienser til dressingen sammen. 2. MANGOTOPPING: Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tynde skiver. Rens og skær forårsløg i tynde skiver på skrå. Rens og snit chilien. Hak koriander groft. 3. TILBEHØR: Kog nudler efter pakkens anvisning. Afdryp. 4. Skræl gulerødder, og skær dem i helt tynde stave. Rens peberfrugter, og skær dem i tynde skiver. Rist sesamfrø let i en tør wok, og tag dem af varmen. Hæld sesamolie i wokken, og tilsæt gulerødder og peberfrugter. Svits ved høj varme i et par minutter, og tilsæt kogte nudler og afdryppede krebsehaler. Varm det hele godt igennem, og tag panden af varmen. Vend appelsin-sesamdressing og ristede sesamfrø i, og top med mango, forårsløg, chili og koriander. Få indkøbslisten til hele ugen her