Æggekage er en supernem og budgetvenlig hverdagsklassiker. Fyld den med grøntsager, og servér med rugbrød – mums! Her får du opskriften på ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner
20 min4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
400 g brune champignoner
100 g frisk spinat
15 g smør til stegning
1 håndfuld bredbladet persille
7 æg
1½ dl piskefløde
25 g parmesan
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
TIL SERVERING
8 skiver rugbrød
Opskrift - Sådan laver du ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner
Pil løg, og skær det i tynde skiver. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Skyl og afdryp spinaten.
Steg løg og champignoner i smør på en pande, til de er gyldne. Tilsæt spinat, og vend rundt, til bladene lige akkurat falder sammen.
Tænd ovnen på 200°. Fordel svampe-spinat-blandingen i bunden af et smurt ovnfad.
Skyl og hak persille, og tag lidt fra til pynt. Pisk æg, fløde og fintrevet parmesan sammen i en skål, og vend den hakkede persille i. Krydr æggeblandingen med timian, salt og peber.
Hæld æggemassen over grøntsagerne i fadet. Bag æggekagen i 20 minutter, til æggemassen er fast og gylden.
Servering: Drys det sidste persille over æggekagen, og servér den lun med godt rugbrød til.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.