I denne opskrift skruer vi op for det sunde med masser af grøntsager til hverdagsmaden. Her får du opskriften på ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter
4 personer
Ovnstegt kylling
1 hel kylling
2 spsk. paprika
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 helt hvidløg
Rodfrugter
2 persillerødder
2 gulerødder
2 rødbeder
400 g små kartofler
3 stilke frisk rosmarin
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter
Tænd ovnen på 180°. Del den hele kylling i 6 stykker. Krydr med paprika, chiliflager, olie, salt og peber. Skær det hele hvidløg med skræl over på tværs.
Rodfrugter: Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Skrub kartoflerne. Læg rodfrugter og kartofler i et smurt ovnfast fad. Krydr med rosmarin, olie, salt og peber.
Læg kyllingestykker og hvidløg oven på rodfrugter og kartofler. Steg det hele i ovnen i 50 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre. Servér kylling og rodfrugter med lidt stegesky fra fadet.