Forkæl frisk pasta med pesto af salvie og valnødder, det gør retten grøn og super delikat. Her får du opskriften på pasta med salvie-valnødde-pesto
4 personer
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge
500 g frisk pasta
Salvie-valnødde-pesto
2 fed hvidløg
75 g salvieblade
1 dl olivenolie
saft af ½ citron
100 g valnøddekerner
75 g parmesan
salt
Til servering
25 g parmesan
friskkværnet peber
Pasta med salvie-valnødde-pesto
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Salvie-valnødde-pesto: Pil og pres hvidløg. Tag en lille håndfuld salvieblade fra til pynt, og blend resten af salviebladene sammen med olie, citronsaft og hvidløg i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn olie. Rist valnødderne let på en tør pande. Riv parmesan fint.
Hæld valnødder og parmesan i blenderen, og kør maskinen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med salt.
Servering: Vend pestoen i den friskkogte pasta. Top med friskhøvlet parmesan, krydr med peber, og pynt med salvieblade.
TIP: Grøn pesto kan laves med både salvie, persille og basilikum, så vælg den krydderurt, du bedst kan lide.