Kartoffelpizza er godt, og pizza med søde kartofler er dobbelt så godt – især når du tilføjer krydret chorizo og cremet gedeost. Her får du opskriften på pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
10 min4 personer
Tid i alt 1 t og 50 min
DET SKAL DU BRUGE
20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til pensling
ca. 650 g hvedemel, Tipo 00
PIZZATOPPING
500 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
150 g tørret chorizo
200 g frisk gedeost i rulle
TIL SERVERING
1 håndfuld frisk basilikum
Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
Pizzadej: Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
Pizzatopping: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl de søde kartofler; skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og fordel dem over pizzabundene.
Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Skær chorizo i skiver, og fordel over pizzaerne sammen med små stykker gedeost. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden.
Servering: Pynt pizzaerne med basilikumblade, og servér straks.
TIP: Gør din pizza ekstra lækker ved at dryppe den med grøn eller rød pesto efter bagning.