Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
Mad

Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost

9. august 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Kartoffelpizza er godt, og pizza med søde kartofler er dobbelt så godt – især når du tilføjer krydret chorizo og cremet gedeost. Her får du opskriften på pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
10 min4 personer
Tid i alt 1 t og 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til pensling
  • ca. 650 g hvedemel, Tipo 00

PIZZATOPPING

  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g tørret chorizo
  • 200 g frisk gedeost i rulle

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk basilikum

Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost

  1. Pizzadej: Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
  2. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
  3. Pizzatopping: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl de søde kartofler; skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og fordel dem over pizzabundene.
  4. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Skær chorizo i skiver, og fordel over pizzaerne sammen med små stykker gedeost. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden.
  5. Servering: Pynt pizzaerne med basilikumblade, og servér straks.

TIP: Gør din pizza ekstra lækker ved at dryppe den med grøn eller rød pesto efter bagning.

Læs også