Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing passer perfekt til julens sulemad. Få opskriften her
Rødkål
½ rødkål
1 dl valnødder
2 appelsiner
RIBSDRESSING
4 cm frisk ingefær
1 lille, frisk rød chili
saft af 1 limefrugt
½ dl drikkeklar ribssaft
3 spsk. sojasauce
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing
Ribsdressing: Skræl ingefærstykket, og riv det fint på et rivejern. Rens chilien, og hak den fint – fjern kernerne, hvis du ikke er til stærk mad. Rør ingefær, chili, 4 spsk. limesaft, ribssaft og sojasauce sammen i en skål. Smag til med salt og peber (selv om dressingen kan virke stærk, aftager smagen, når den bliver blandet med rødkålen).
Snit rødkålen fint, og vend den i dressingen. Lad kålsalaten trække, gerne i 30-45 minutter. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Anret kålsalaten med valnødder og appelsinfileter.