Opskrift - sådan laver du shakshuka-pizza
1. Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør mel i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time. 2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en stor pande. Tilsæt paprika, spidskommen, koriander, salt og peber, og steg, til løget tager lidt farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad saucen simre i 10 minutter. 3. Tænd ovnen på 250°. Lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til 2 tynde pizzabunde. Læg dem på hver sit ark bagepapir. Forbag pizzabundene på de varme bageplader i ovnen i 7 minutter, til de er let gyldne. Fordel tomatsauce over pizzaerne, og slå 4 æg ud på hver. Sæt bagepladerne tilbage i ovnen i 3-5 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. 4. SERVERING. Skyl og pluk persille, drys det over pizzaerne, og servér.
TIP: Pizzaen kan også serveres som en del af en festlig weekendbrunch.
Få indkøbslisten til hele ugen her