Spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde er en rigtig hverdags-livret, som du kan forkæle hele familien med. Her får du opskriften på spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde
4 personer
Spareribs
3 kg kamben
1 løg
1 helt hvidløg
2 gulerødder
6 laurbærblade
6 nelliker
1 spsk. salt
Barbecuesauce
1 løg
1 fed hvidløg
5 dl tomatketchup
300 g brun farin
Kartoffelbåde
3 store bagekartofler
salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. oregano
Tilbehør
blandet grøn salat
Opskrift - sådan laver du spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde
Barbecuesauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Bland løg, hvidløg, ketchup og brun farin i en gryde, og lad det småkoge i ca. 5 minutter.
Skær spareribs i portionsstykker. Pil løg og hvidløg, og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Kog spareribs i vand i en gryde i ca. 1 time sammen med løg, hvidløg, gulerødder, laurbærblade, nelliker og salt. Husk at skumme af undervejs, især i starten.
Tag spareribs op, og lad dem køle af. Smør dem godt med barbecuesaucen. Grill spareribsene i ovnen i 10-15 minutter.
Kartoffelbåde: Bring en gryde vand i kog. Tænd ovnen på 220°. Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Kog dem i gryden sammen med salt i 8-10 minutter. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med olie, oregano og salt. Steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Servér som tilbehør til spareribsene sammen med en skål grøn salat.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.