Opskrift - sådan laver du svampetærte med bacon og timian
1. Tænd ovnen på 180°. Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Buk dejkanterne ind over hele vejen rundt, så fyldet ikke kan løbe ud. 2. FYLD: Rist bacontern sprøde på en tør pande, og læg dem på fedtsugende papir. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i baconfedtet på panden, til de så småt begynder at tage farve. Tag dem af panden. Pil rødløg, skær dem i tynde både, og steg dem på panden (tilsæt evt. en smule olie). Tilsæt balsamicoeddike, lige inden rødløgene begynder at blive brune, og vend rundt, indtil væsken fordamper. Tag panden af varmen. 3. ÆGGEMASSE: Pisk æg, creme-fraiche, finthakket timian, salt og peber sammen, og fordel det i butterdejstærtebunden. Top med svampe, bacontern, og rødløg, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast og kanterne gyldne. 4. GRØN SALAT: Skyl salaten, og vend med olie, balsamico, salt og peber. Servér salaten som tilbehør til tærten.
Få indkøbslisten til hele ugen her