Thailandsk nudelsalat med oksekød er en frisk og smagfuld fusion af østlige smage, hvor mørt oksekød møder sprøde grøntsager og delikate nudler. Få opskriften her!
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
600 g oksekød i strimler
1 spsk. solsikkeolie til stegning
1 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 grøn peberfrugt
salt
300 g nudler
2 hjertesalater
CHILIDRESSING
1 frisk rød chili
1 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
saft af 1 limefrugt
4 spsk. sojasauce
2 spsk. sesamolie
TIL SERVERING
75 g cashewnødder
70 g sukkerærtespirer
Thailandsk nudelsalat med oksekød
Oksekød: Brun kødet i olie på en pande ved høj varme. Pil hvidløget, og hak det fint. Rens chilien, og skær den i små tern. Drys begge dele over kødet, mens det steger.
Rens peberfrugten, skær den i strimler, og lad det stege med på panden. Krydr med salt.
Nudler: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend nudlerne sammen med kødet på panden. Skær salaten i tynde både, og skyl dem godt. Vend dem sammen med kød og nudler på panden.
Chilidressing: Rens chilien, og hak den meget fint. Pil hvidløg, og hak det meget fint. Skræl ingefær, og riv det fint. Bland chili, hvidløg og ingefær sammen med limesaft, sojasauce og sesamolie. Hæld dressingen over retten.
Servering: Rist cashewnødderne på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Drys dem over retten sammen med skyllede ærtespirer, og servér.