1. Tænd ovnen på 220°. Blend krydderurter, solsikkekerner, friskrevet parmesan, citronskal, olivenolie, salt og peber i en minihakker eller foodprocessor, til massen er grov og klistret. Dup torskefileterne tørre med køkkenrulle, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel urtecrust-massen over fisken, og tryk den godt fast. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, til fisken er gennemstegt, og urtecrusten let gylden.
2. Lun gulerodssalat: Skyl gulerødderne, og skær dem i tynde, skrå skiver. Steg dem i olivenolie på en pande, til de begynder at tage farve. Riv grønkålsbladene af stilken. Skyl og tør dem, og lad dem stege med på panden. Dræn butterbeans, og skyl dem i en sigte. Hæld bønnerne på panden. Krydr med salt og peber. Vend rundt, og lad det hele stege, til grønkålsbladene falder let sammen. Dryp citronsaft over, og drys med citronskal og flager af parmesan. Servér med torsk og ristet rugbrød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Quinoa-lasagne med masser af grøntsager - Få opskriften her
Torsdag: Polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter - Få opskriften her
Fredag: Flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon - Få opskriften her