En fyldig og frisk salat med masser af smag og mæthed fra sunde fedtstoffer og fiberrig fuldkornsspelt. Her får du opskriften på varmrøget laks og speltkernesalat med saltmandler
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 dl speltkerner
8 dl grøntsagsbouillon
1 squash
1 fennikel
2 avocadoer
400 g varmrøget laks
evt. rød skovsyre til pynt
SALTMANDLER
100 g mandler
½ spsk. groft salt
1 dl vand
DRESSING
skal og saft af ½ citron
3 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
Groft brød
Opskrift - Sådan laver du varmrøget laks og speltkernesalat med saltmandler
Kog speltkernerne i grøntsagsbouillon i 45-60 minutter. Skyl de færdigkogte speltkerner i koldt vand, så de hurtigt køler af.
SALTMANDLER: Tænd ovnen på 150°. Kom mandler, salt og vand på en pande, og bring vandet i kog. Vend rundt, indtil vandet fordamper, og saltet samler sig i bunden.
Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og tørre. Hak saltmandlerne groft.
Brug en kartoffelskræller til at lave lange, brede bånd af squashen. Halvér fenniklen på langs, og skær hver halvdel i papirtynde skiver på tværs. Skær avocadoerne i skiver. Bland det hele med de kogte speltkerner i en stor skål.
DRESSING: Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen i en beholder med låg, og vend dressingen i salaten, inden denne fordeles på et salatfad.
Anret stykker af varmrøget laks på salaten, drys med hakkede saltmandler, og pynt evt. med skovsyre. Servér salaten med groft brød.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.