Mad
Bemærk: Kagen skal hvile på køl i 6 timer
1. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen, og læg den i en skål. Varm forsigtigt fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør rundt, så chokoladen smelter. Klem væsken ud af husblassen, og rør husblassen i chokoladecremen. Dæk skålen med husholdningsfilm, så filmen rører overfladen på chokoladecremen. Sæt skålen på køl i 2-3 timer, til cremen er stivnet. 2. LAKRIDSKIKSEBUND: Dæk bunden af springformen med bagepapir, og beklæd siderne med lagkageplast. Kør kiks, sukker, salt og lakridspulver i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks. Pres kiksemassen godt sammen i springformens bund. Stil formen på køl i mindst 1 time. 3. Tag chokoladecremen ud af køleskabet, og pisk den til en luftig mousse med en elpisker. Fordel moussen over kiksebunden, og stil den på køl i mindst 2 timer (gerne natten over). 4. BLÅBÆRGANACHE: Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad i en skål, og tag den af varmen. Bring de frosne blåbær i kog i en lille kasserolle, så de tør op. Tag kasserollen af varmen, og brug en stavblender til at blende blåbærrene til en helt jævn puré. Hæld fløde, citronsaft og vaniljekorn i blåbærpuréen i gryden, og bring det i kog. Hæld blåbærcremen over den smeltede chokolade, og rør forsigtigt med en dejskraber, til det samler sig. Smag til med citronsaft, og blend cremen med en stavblender til en blank ganache. Fordel blåbærganache over kagen, og stil den på køl, til ganachen sætter sig. Pynt med friske blåbær, hvid chokolade og lakridspulver. TIP: Brug en hvid chokolade af god kvalitet, f.eks. Ivoire 35 % fra Valrhona. PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med jordbær