Når du laver gløgg med hvidvin og hyldeblomstsaft, bliver den knap så tung som den traditionelle, og meget mere feminin og frugtig. Her får du opskriften på hvid gløgg med hyldeblomst og appelsinskal
6 personer
Tid i alt 20 min
DET SKAL DU BRUGE
3 dl hyldeblomstsaft
1 vaniljestang
2 cm frisk ingefær
skal af 2 usprøjtede appelsiner
2 kanelstænger
4 tørrede stjerneanis
4 hele kardemommekapsler
1 flaske hvidvin
1-2 dl hvid rom
1 håndfuld smuttede mandler
1 håndfuld lyse rosiner
Opskrift - sådan laver du hvid gløgg med hyldeblomst og appelsinskal
Hæld hyldeblomstsaft i en gryde.
Flæk vaniljestangen.
Skræl og skær ingefær i tynde skiver.
Skær skallen af appelsinerne i lange bånd med en kniv eller en god skarp kartoffelskræller.
Læg vanilje, ingefær, appelsinskal, kanel, stjerneanis og kardemommekapsler i gryden, og bring hyldeblomstsaften i kog. Lad det simre i 15 minutter.
Tilsæt hvidvin, og varm langsomt drikken op, uden at den begynder at koge.
Smag til med rom, tilsæt mandler og rosiner, og servér straks.