hvid gløgg
Mad

Hvid gløgg med rosiner og mandler

21. februar 2022
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Julen er en glimrende undskyldning for at slubre varm vin med sprut i sig. Og hvad er bedre end en skøn gløgg? Her får du opskriften på hvid gløgg med rosiner og mandler
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • skal af 2 usprøjtede appelsiner
  • 3 dl tør hvidvin
  • 150 g rørsukker
  • 5 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 5 nelliker
  • 5 allehånde

TIL SERVERING

  • 7 dl tør hvidvin
  • 150 g rosiner
  • 100 g smuttede mandler
  • 1 usprøjtet appelsin

1. Skær brede strimler af appelsinskallen uden at få den bitre hvide hinde med. Bland 3 dl hvidvin, sukker, krydderier og strimlet appelsinskal i en gryde. Lad det simre i 30 minutter under låg, og lad det herefter trække i mindst 8 timer – eller gerne natten over.

2. SERVERING: Sigt appelsinskal og evt. også krydderierne fra gløggekstrakten. Varm blandingen op sammen med 7 dl hvidvin, mandler og rosiner, til den er ca. 60° varm. Skyl appelsinen, skær den i kvarte skiver, og fordel dem i kopperne. Hæld den varme gløgg over, og servér straks.

Læs også