Mør og saftig fisk rullet ind i sprøde lag fillodej, kombineret med chili, spinat og flødeost. Det er gode sager. Få opskriften på indbagt laks med flødeost her
25 min4 personer
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
4 laksebøffer
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 frisk rød chili
olie til stegning
250 g frisk babyspinat
225 flødeost naturel
salt og friskkværnet peber
25 g smør
1 pakke fillodej
1 æg til pensling
Opskrift - sådan laver du indbagt laks med flødeost
Fjern skindet fra laksebøfferne. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i fine tern. Rens chilien, og snit den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, indtil løgene er klare.
Skyl og tør spinat, og lad den stege med et par minutter, til den akkurat falder sammen. Læg blandingen over i en sigte, og lad det meste af væden løbe fra. Hæld blandingen tilbage på den lune pande, og tilsæt flødeost. Bland godt sammen, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en lille gryde.
Fold et lag fillodej ud på bordet, og pensl det med smeltet smør. Læg et lag fillodej ovenpå. Læg et stykke laks i den ene ende sammen med en fjerdedel af spinatblandingen. Fold siderne af fillodejen ind over laksen, og rul den, så den kommer til at ligne en stor forårsrulle.
Gentag proceduren med de andre 3 stykker laks, og læg rullerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg, og bag rullerne i ovnen i 20-25 minutter. Servér straks mør og saftig indbagt laks.
TIP: Tø fillodejen op i køleskabet, og dæk den dej, du ikke bruger, med et let fugtigt viskestykke, mens du arbejder. Så knækker dejen ikke så let.