Ingefærshot med gurkemeje og havtorn
Mad

Ingefærshot med gurkemeje og havtorn

1. januar 2020
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth.
Ingefærshots er noget der kan mærkes, når der skal vitaminer indebords. Lav ingefærshot med gurkemeje og havtorn som brænder godt igennem. Få opskriften her
1 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 175 g frisk ingefær
  • 50 g gurkemejerod
  • 2 usprøjtede citroner
  • 100 g havtorn (kan sagtens være frosne)
  • 1 appelsin
  • 5 dl vand
  • 50 g rørsukker

Sådan laver du ingefærshot med gurkemeje og havtorn

  1. Skræl ingefær og gurkemeje, og skær det i mindre stykker.
  2. Hæld ingefær, gurkemeje, havtorn samt skal og saft af citron og appelsin i en gryde.
  3. Hæld vandet over, kog det op, og lad det simre i 20 minutter under låg.
  4. Tilsæt sukkeret, og lad det simre videre i endnu 10 minutter.
  5. Lad det køle helt af, sigt væsken, og hæld den på flaske. Opbevar den køligt i op til 2 uger.

TIP: Gurkemeje smitter noget så gevaldigt af, så brug handsker og et skærebræt, der kan tåle det, når du arbejder med det.

Her få du flere vitamrige opskrifter

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.