Der er godt med syrlighed i den hjemmelavede iscreme, som får selskab af sød marengs på toppen. Her får du opskriften på en helt fantastisk islagkage med citron og brændt marengs
6 t og 0 min6 personer
Tid i alt 6 t og 30 min
DET SKAL DU BRUGE
skal og saft af 4 usprøjtede citroner
1 dåse kondenseret mælk, 397 g
2 æggeblommer
5 dl piskefløde
1 pakke ladyfingers (24 stk.)
1 aflang brødform, ca. 1½ l
BRÆNDT MARENGS
2 æggehvider
100 g sukker
1 lille creme brulé-gasbrænder
Opskrift - sådan laver du islagkage med citron og brændt marengs
1. Riv skallen fint af 2 af citronerne, og pres saften af dem. Rør skal og saft sammen med kondenseret mælk og æggeblommer til en jævn blanding. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i citronblandingen, så du får en luftig iscreme. Beklæd brødformen med husholdningsfilm, så filmen hænger ud over formens kanter. Pres saften af de 2 sidste citroner ned i en dyb tallerken. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i saften, så kun bunden af småkagen bliver våd. Fordel iscreme og ladyfingers i lag i formen, så der bliver 3 lag af hver – start og slut med et lag iscreme, og læg ca. 8 ladyfingers i hvert lag, afhængig af størrelsen på formen (skær dem evt. til, så de passer i bredden). Dæk formen med den husholdningsfilm, som hænger ud over kanterne, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer, til isen er helt frossen, evt. natten over. Tag isen ud af fryseren, 10 minutter før den skal serveres. 2. BRÆNDT MARENGS: Pisk æggehvider let stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er tyk og skinnende. Vend isen ud af formen, og anret den på et fad. Smør marengsmassen ud på toppen af isen, og brænd marengsen gylden i overfladen med en gasbrænder. Servér straks. PRØV OGSÅ: Islagkage med marengsbund og chokoladefyld