Rollerne er byttet om! Nu er det de sprøde kammerjunkere, der kærligt omfavner koldskålsisen. Her får du opskriften på issandwich med koldskålsis og kammerjunkercookies
23 min8 personer
Tid i alt 53 min
DET SKAL DU BRUGE
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
korn af ½ vaniljestang
3 dl kærnemælk
4 dl ymer
skal af ½ usprøjtet citron
1 ismaskine
KAMMERJUNKERCOOKIES
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
75 g smør
1 æg
Opskrift - sådan laver du issandwich med koldskålsis og kammerjunkercookies
1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en lys og luftig masse med en elpisker. Rør kærnemælk og ymer i. Smag til med fintrevet citronskal. Kør massen på en ismaskine, til den har sat sig, og sæt den herefter i fryseren. 2. KAMMERJUNKERCOOKIES: Tænd ovnen på 200°. Rør mel, bagepulver, kardemomme og sukker sammen. Smuldr smørret godt ind i melblandingen. Saml dejen med ægget – tilføj evt. 1-2 spsk. vand, hvis dejen er for tør. Rul dejen ud til en lang rulle med en diameter på 5 cm, og skær den i 1½ cm tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter. Tag bagepladen ud, flæk kammerjunkerne med en gaffel, og læg dem tilbage på bagepladen. Skru ovnen ned på 160°, og bag dem i yderligere 15 minutter. Lad kammerjunkerne køle helt af. 3. Læg 1 kugle is mellem 2 kammerjunkercookies, og klem godt sammen. Opbevar dem i fryseren, til de skal spises. PRØV OGSÅ: Citronkoldskål med rabarber-swirl og nøddecrunch (link fjernet)