3 æggeblommer
30 g sukker
80 ml sød æblecider
Brug evt. en sød dessertvin som Marsala i stedet for cider
Ca. 300 g blandede bær
Lidt mørk chokolade
Evt. biscotti
Desuden:
En gryde og en metalskål til et vandbad
Kan du li' zabaione, skal du også prøve en klassisk tiramisu.
Så nemt er det at lave zabaione:
Forbered et vandbad: Tag en gryde og en metalskål, der dækker hele grydens åbning, men som ikke rører ved grydens bund. Fyld vand i gryden – skålens bund må ikke røre ved vandet. Varm vandet op og hold det lidt under kogepunktet.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Rør cideren i. Hæld blandingen i metalskålen og stil den over vandbadet. Pisk æggemassen med en håndmikser, til blandingen bliver tyk og cremet. Det tager 8-10 min.
Anret zabaionen i små, pæne skåle eller glas, pynt med bærrene og riv lidt mørk chokolade over. Servér gerne biscotti til.
Kan du li' zabaione, skal du også prøve en klassisk tiramisu.