
3 æggeblommer
30 g sukker
80 ml sød æblecider
Brug evt. en sød dessertvin som Marsala i stedet for cider
Ca. 300 g blandede bær
Lidt mørk chokolade
Evt. biscotti
Desuden:
En gryde og en metalskål til et vandbad
Kan du li' zabaione, skal du også prøve en klassisk tiramisu.
Så nemt er det at lave zabaione:
Forbered et vandbad: Tag en gryde og en metalskål, der dækker hele grydens åbning, men som ikke rører ved grydens bund. Fyld vand i gryden – skålens bund må ikke røre ved vandet. Varm vandet op og hold det lidt under kogepunktet.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Rør cideren i. Hæld blandingen i metalskålen og stil den over vandbadet. Pisk æggemassen med en håndmikser, til blandingen bliver tyk og cremet. Det tager 8-10 min.
Anret zabaionen i små, pæne skåle eller glas, pynt med bærrene og riv lidt mørk chokolade over. Servér gerne biscotti til.
Kan du li' zabaione, skal du også prøve en klassisk tiramisu.
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.