Italiensk farsbrød med svampe, mozzarella og bruschetta
2. marts 2022
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Lav italiensk farsbrød ved at give det nemme farsbrød masser af velsmag med et italiensk pift med krydderurter og servér sprøde bruschetta med tomat til.
4 personer
Tid i alt 40 min
Farsbrød
500 g hakket oksekød- eller kalvekød
1 tsk. salt
Peber
1 spsk. balsamico
½ dl smuldret brødkrumme
100 g kogte linser, evt. fra dåse
250 g svampe, gerne forskellige slags
1 løg
1-2 kviste rosmarin
Olivenolie til bruning
125 g mini-mozzarella
Bruschetta
4 store skiver brød
4-6 tomater
Frisk basilikum
Groftrevet parmesan
2 tsk. hvid balsamico
Lidt olivenolie
Sådan laver du italiensk farsbrød
Varm ovnen op til 200°.
Bland kødet med salt og tilsæt peber, balsamico, brødkrummer og kogte linser. Rør farsen sammen, form den til en stor hakkebøf og læg den i et ovnfast fad eller i en stegepande, der kan gå i ovnen. Bag farsbrødet i 20 min.
Rens svampene og skær de største i lidt mindre stykker. Steg dem gyldne i lidt olie sammen med hakket løg og rosmarin.
Læg svampe og ost oven på farsbrødet, krydr med salt og peber og bag det i endnu 10 min., til osten er smeltet.
Rist brødet. Halvér tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i tern og bland det med basilikum, parmesan, balsamico og olie. Fordel tomatblandingen på brødene og servér dem til farsbrødet.