Jomfruhummer og kartoffelsalat med rygeost og radiser
14. december 2021
Af: Mai Knauer
Udgivet første gang d. 6. juni 2014 Foto: Columbus Leth
Superlet og lækker sommermad såvel som vintermad - og hvis vejret er til det, kan du stege jomfruhummerne på havegrillen.
1 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 kg jomfruhummer (12-16 stk.)
1 helt hvidløg
1 bundt estragon
salt og friskkværnet peber
saft af 2 citroner
½ dl olivenolie
KARTOFFELSALAT
1 kg nye kartofler
1 bundt radiser
1 rødløg
1 bakke rucola (ca. 100 g)
170 g rygeost
1 bundt kørvel
CITRONDRESSING
skal og saft af 1 usprøjtet citron
olivenolie
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du jomfruhummer og kartoffelsalat med rygeost og radiser
Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 7-10 minutter. Lad dem køle af. Læg dem i et fad. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i ringe. Skyl rucolaen. Fordel radiser, løg, rucola og klumper af rygeost over kartoflerne.
Citrondressing: Riv og pres citronen. Bland citronsaft og citronskal sammen med olie, salt og peber, og hæld det over salaten. Pynt med kørvel.
Læg jomfruhummerne i et stort ovnfast fad. Pil hvidløget, del det i fed, og hak dem groft. Hak estragon groft. Fordel hvidløg og estragon over jomfruhummerne. Krydr med salt og peber, og dryp citronsaft og olie over. Sæt fadet i ovnen, og steg jomfruhummerne i ovnen ved 250° under grill i 8-10 minutter.
Tag jomfruhummerne ud af ovnen, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten og evt. groft brød.