Opskrift - sådan laver du julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat
Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.
Rosmarinkartofler: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, honning, finthakket rosmarin og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Rødkålssalat: Snit kålen helt fint, og læg den i en skål. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og knug den ind i kålen med hænderne. Skyl pærerne, og skær dem i både. Rist hasselnødderne på en pande, og gnub dem mod hinanden i et rent viskestykke, så hinderne falder af. Hak hasselnødderne groft. Fordel pære og hasselnødder over salaten. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med rosmarinbagte kartofler og rødkålssalat.
Få indkøbslisten til hele ugen her UGENS ANDRE OPSKRIFTER Mandag: Gnocchi med græskarsauce – få opskriften her
Onsdag: Svampetærte med karamelliserede løg og bacon – få opskriften her
Torsdag: Kyllingesuppe med tortellini – få opskriften her
Fredag: Lakseside med lun rodfrugtsalat – få opskriften her