Lækre hjemmelavet jødekager med kanelsukker
Mad

Julens bedste jødekager

24. november 2014
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Jødekager er en klassiker til julens store hjemmebageri. Opskriften er traditionel, nem og sikrer dig de perfekte småkager til julehyggen
30 stk

Det skal du bruge

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 125 g sukker
  • 175 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 æg til pensling

Pynt

  • kanel
  • perlesukker
  • 50 g mandler

Julens bedste jødekager

  1. Bland mel, hjortetaksalt og sukker.
  2. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg.
  3. Lad dejen hvile i køleskabet et par timer.
  4. Rul dejen ud, og skær den i ruder med en klejnespore eller udstik til ca. 5 x 5 cm.
  5. Læg kagerne på bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg.
  6. Bland kanel og perlesukker.
  7. Drys blandingen og hakkede mandler på kagerne, og bag dem ved 200 grader i ca. 5 min.
  8. Lad kagerne afkøle på bagerist, og opbevar i en tætsluttende dåse.

Hvorfor hedder de jødekager?

Jødekager er indbegrebet af jul, og er en af de mest populære småkager at lave. Jødekagen stammer fra 1700-tallet, fordi jødekager blev solgt på jødiske bagerier - heraf navnet. Igennem tiderne er der blevet lavet mange forskellige versioner af opskrifter på jødekager, og de er blevet fornyet på ny. Denne opskrift på jødekager er traditionel, lige til og nem at lave.

God fornøjelse!

Læs også