Her får du opskriften på karamelliseret løgtærte med grøn salat - rigtig hverdagsmad med et lækkert tvist!
4 personer
Tærtebund
1 rulle butterdej
1 aflang tærteform (ca. 10 cm x 30 cm)
olie til formen
LØGFYLD
4 rødløg
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
2 spsk. sukker
140 g lufttørret skinke
3 æg
2 dl cremefraiche 18 %
salt og friskkværnet peber
200 g emmentaler
GRØN SALAT
1 romainesalat
1 rødløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. sennep
2 spsk. hvid balsamico-eddike
salt og friskkværnet peber
Læg butterdejen i en smurt tærteform, så den også dækker de indvendige kanter.
Løgfyld: Pil løg, og skær dem i tynde skiver. Steg løgene i smør på en pande ved lav varme; krydr med salt, peber og sukker, og lad løgene simre i 15 minutter. Skær skinken i mindre stykker, og fordel skinke og løg oven på butterdejen. Pisk æg sammen med cremefraiche, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over fyldet. Riv emmentaler over.
Bag tærten nederst i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til den er gylden.
Grøn salat: Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker. Pil løget, og hak det groft. Vend salat og løg sammen. Rør olie, sennep og balsamicoeddike sammen. Krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og servér til tærten.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.