Giv gulerodssuppen ekstra smag ved at tilsætte karry, der understreger den flotte gulorange farve. Her får du opskriften på karrysuppe med gulerødder og kyllingekødboller.
1 t og 0 min4 personer
DET SKAL DU BRUGE
½ kg gulerødder
1 spsk. smør til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
4 cm frisk ingefær
1 spsk. Karry
750 ml hønsebouillon
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
1 tsk. honning
Kødboller:
400 g hakket kyllingekød
1 æg
1 tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. Salt
Friskkværnet peber
Til servering:
1 håndfuld bredbladet persille
Opskrift – sådan laver du karrysuppe med gulerødder og kyllingekødboller
Kødboller: Rør en fars af kyllingekød, æg, spidskommen, salt og peber. Skyl og hak persille fint, og rør det i farsen. Stil den på køl i 30 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løget groft. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødder og karry, indtil løgene bliver klare. Tilsæt bouillon og kokosmælk, og lad suppen simre i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden, til den får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og honning.
Kødboller, fortsat: Form små kødboller af farsen, og brun dem af på en pande. Lad kødbollerne koge med i suppen i 5 minutter, til de er gennemkogte.
Servering: Pynt suppen med persille, og servér.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.