Mad
1. Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time. 2. KARTOFFELTOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Rul dejen ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dem over på hver sit ark bagepapir. Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver, og fordel dem på pizzabundene. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag pizzaerne på de varme bageplader i ca. 10 minutter, til bunden er sprød. 3. PERSILLEPESTO: Skyl persillen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med citronsaft og olie. Rist mandler på en tør pande. Blend mandler og friskrevet parmesan sammen med persilleblandingen, så du får en grov pesto. Smag til med salt. 4. SERVERING: Dryp pesto over pizzaerne, top med stykker af mozzarella og pancetta, og servér straks. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer – Få opskriften her (link fjernet)
Onsdag: Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat – Få opskriften her
Torsdag: Quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner – Få opskriften her (link fjernet)
Fredag: Kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce – Få opskriften her