Lav en forårslækker udgave af den klassiske kartoffelsuppe ved at toppe den med en frisk pesto og ærter. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med ærter og persillepesto
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
½ kg kartofler
1 stort løg
50 g smør til stegning
750 ml hønsebouillon
1 dl piskefløde
salt og peber
PERSILLEPESTO
100 g bredbladet persille
½ citron
1 dl olivenolie
100 g mandler
25 g parmesan
salt
TIL SERVERING
2 dl ærter (fra frost eller friskbælgede)
1 håndfuld ærteskud
godt brød
Opskrift - sådan laver du kartoffelsuppe med ærter og persillepesto
PERSILLEPESTO: Skyl persillen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med friskpresset citronsaft og olie.
Rist mandler let på en tør pande. Blend mandler og friskrevet parmesan sammen med persilleblandingen, så du får en grov pesto. Smag til med salt.
KARTOFFELSUPPE: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løg.
Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og løg, uden at de tager farve.
Tilsæt bouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til det hele er mørt.
Blend suppen cremet i med en stavblender direkte i gryden.
Tilsæt fløde, kog op, og smag til med salt og peber.
SERVERING: Bælg ærterne, hvis du bruger friske. Skyl ærteskud.
Servér suppen toppet med persillepesto, ærter og ærteskud og med ristet brød til.
Her får du flere bud på den klassiske kartoffelsuppe