Hvorfor ikke fejre første søndag i advent med et varmt glas gløgg og krydrede julekager? Der er flere slags at vælge imellem, så der er noget for enhver smag.
Der er smæk på alkoholen i denne gløgg, så sørg for at spise rigeligt med kage til. Tid: 20 minutter Simretid: 1 time Trækketid: Natten over Antal personer: 8
DU SKAL BRUGE 2 usprøjtede appelsiner 10 hele nelliker 8 kardemommefrø 1 kanelstang 250 g mørkt rørsukker 15 g pomeransskal 2 laurbærblade 10 g stødt allehånde 1½ l rødvin 50 g mørke rosiner 2½ dl portvin 2 dl snaps 50 g mandelsplitter
Riv skallen af 1 appelsin, og pres saften af begge appelsiner. Hæld begge dele samt alle krydderier og rødvin i en gryde med tætsluttende låg. Bring blandingen i kog, skru ned, og lad det simre i 1 time. Lad gløggen trække til næste dag. Dæk rosinerne med portvin, og lad dem trække 1 time i lagen. Varm gløggen op, og tilsæt snaps, mandelsplitter og rosiner. PRØV OGSÅ: Hvid gløgg