Denne fantastiske dahl laver jeg igen og igen. Den luner dejligt på kolde dage og er sprængfyldt med sunde sager. Her får du opskriften på kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris
4 personer
DAHL
2 løg
3 fed hvidløg
2-3 cm frisk ingefær
1 spsk. smør til stegning
2 spsk. stødt gurkemeje
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt koriander
300 g røde linser (ca. 4 dl)
1 dåse hakkede tomater
2 dåser kokosmælk (ca. 800 g i alt)
5 stilke grønkål
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
ca. 250 g fuldkornsris (1 dl pr. person i rå vægt)
TIL SERVERING
1-2 limefrugter
skyr
25 g ristede kokoschips, f.eks. fra Urtekram
½ bundt frisk koriander
Opskrift - Sådan laver du kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris
TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
DAHL: Pil og hak løgene. Riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i en stor gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med et par minutter.
Skyl linserne i koldt vand. Hæld tomater, kokosmælk og linser i gryden, og bring retten i kog. Rør ofte, da linserne nemt brænder på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte.
Skyl og tør grønkålen. Riv bladene af stilkene i mundrette stykker, og vend dem i retten. Varm det hele godt igennem, så grønkålen falder sammen. Smag retten til med limesaft, salt og peber.
SERVERING: Servér kokosdahl med fuldkornsris og limefrugt skåret i både. Top med en skefuld skyr, og drys med kokoschips og frisk koriander.
TIP: Servér med lune naanbrød i stedet for ris.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.