Af: Inge Chennafi, Nyborg, bearbejdet af beagle iuel-brockdorff
foto bjørn jakobsen
Opdag en forfriskende variation af den klassiske kartoffelsalat med denne lækre opskrift på kold kartoffelsalat med æble. Få opskriften her!
Tid i alt 15 min
Det skal du bruge
Ca. 10 faste kartofler
1 lille løg
2 syltede agurker
2 faste æbler
½ dl hakkede valnødder
Dressing til kold kartoffelsalat
2 dl mager creme fraiche
2 spsk mayonnaise
1 spsk dijonsennep
1 bundt finthakket dild
Pynt til kold kartoffelsalat
Kerner fra 1 granatæble
4 æg
Kold kartoffelsalat med æble
Redaktionen: En super salat, hvor kartoflen er i centrum, men får spændende modspil af syltede agurker og syrligt æble. Granatæblekernerne giver smag, sprødhed og ser utroligt flotte ud sammen med smilende æg.
Kog kartoflerne, pil dem og skær dem i terninger. Løget og de syltede agurker hakkes, og æblerne skæres i små terninger.
Rør dressingen sammen og bland den i sammen med de hakkede valnødder.
Smag til og stil kartoffelsalaten koldt en times tid.
Anret den på et aflangt fad. Halvér granatæblet og »bank« kernerne ud over salaten.
Kog æggene, til de er smilende. Halvér dem og læg dem i kanten af fadet.
Server en kold kartoffelsalat alene med groft brød og evt. smør eller spis den som tilbehør.