Koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat
Mad

Koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat

7. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat, der er lavet i en fart.
4 personer

Koteletter

  • 4 koteletter med skaft
  • lidt olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ frisk rød chili

Ovnstegte kartofler

  • 700 g små kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Avocadosalat

  • 2 modne avocadoer
  • saft af 1 citron
  • ½ agurk
  • 2 røde peberfrugter
  • 4 forårsløg
  • ½ bundt frisk koriander
  • 4 spsk. olivenolie

Opskrift - sådan laver du koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat

  1. Ovnstegte kartofler: Skrub kartoflerne, og halvér de største. Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Steg dem møre og sprøde i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.
  2. Koteletter: Steg koteletterne i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Tag dem fra varmen, og krydr med salt, peber og tynde skiver chili.
  3. Avocadosalat: Del avocadoen, fjern stenen, og tag kødet ud med en teske i små halvcirkler. Pres citronsaft over. Skyl og skær agurk og peberfrugter i små tern. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Vend avocado, agurk, peberfrugt og forårsløg sammen med plukket koriander, og dryp med olie. Servér som tilbehør til koteletter og ovnstegte kartofler.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.