Flot nytårsservering af Krondyrfilet med knoldselleri
Mad

Krondyrfilet med knoldselleri og nøddesmør - Nem hovedret til nytår

24. marts 2023
Af: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør er en ekstravagant servering, men en simpel og hurtig ret, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Retten er en del af en nem nytårsmenu med wow-effekt. Find den i bunden af opskriften.
2 min

Krondyrfilet

  • 800 g krondyrfilet
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Saltbagt knoldselleri

  • 2 knoldselleri
  • 1½ kg salt
  • 1 dl olivenolie

Nøddesmør

  • 150 g smør til stegning
  • 50 g hasselnøddeflager

Til servering

  • Rød skovsyre

Krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør

Saltbagt knodlselleri

  1. Tænd ovnen på 180°. Skrub og rens knoldsellerierne grundigt, evt. med en svamp. Dup dem tørre, og læg dem i en bradepande eller en høj bageform.
  2. Rør salt sammen med olivenolie, og dæk knoldsellerierne med blandingen. Bag dem i ovnen i 2 timer.
  3. Tag dem ud af ovnen, og lad dem trække i ½ time. Børst saltet grundigt af inden servering.

Krondyrfilet

  1. Gnid krondyrfilet med olie, salt og peber, og brun det på en pande.
  2. Læg kødet i en bradepande, og steg det i ovnen ved 180° i 15-20 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter.

Nøddesmør

  1. Smelt smørret på en stor pande, til det bruner.
  2. Tilsæt nøddeflager, og hæld nøddesmørret i en varm skål.
  3. Skær kødet i tykke skiver, og anret med skiver af saltbagt knoldselleri, nøddesmør og skovsyre.

Tip: Hvis du saltbager knoldsellerierne i forvejen, så skær dem i skiver, og steg dem på panden i olivenolie lige inden servering.

Nem og lækker nytårsmenu

Denne ret er en del af en komplet nytårsmenu bestående af forret, hovedret, dessert, hjemmelavet slik, kransekage og cocktails

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.