Ugens tirsdagsopskrift er kylling Danoise. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
2 kyllingebryster, gerne med skind
1 dl sukker
1 dl eddike
1 stjerneanis
1 agurk
masser af friskkværnet peber
rabarberchutney
300 g rabarber (evt. optøede)
1 rødløg i tynde skiver
2 dl sukker
1 spsk. revet ingefær
salt
Tilbehør
500 g kogte kartofler
Opskrift - sådan laver du Kylling Danoise
Kom sukker, eddike og stjerneanis i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er smeltet. Hæld lagen i en kop, og sæt den i køleskabet indtil brug.
Skær agurken i tynde skiver, og drys med salt. Lad det trække i 10-15 minutter i en si, og klem forsigtigt lidt af vandet af. Kom agurkeskiverne i lagen, og lad salaten trække indtil servering. Krydr med masser af peber.
Skær rabarberne i skiver. Kog rabarber, rødløg, sukker og ingefær i en kasserolle i 6-8 minutter. Køl chutneyen ned.
Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt, og servér straks med agurkesalat, chutney og kogte kartofler.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.