Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme ovnretter. Her får du opskriften på kylling i fad med tomater og rødløg
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min
Det skal du bruge
4 store kyllingelår med overlår (ca. 800 g)
1-2 spsk. garam masala
salt
1 bakke cherrytomater på stilk (400 g)
6 mellemstore rødløg
3 fed hvidløg
1½ spsk. olie
saft af 1 citron (eller 1 appelsin)
en håndfuld persille
Tilbehør
2½ dl grov bulgur
5 dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
Opskrift -sådan laver du kylling i fad med tomater og rødløg
Dup kyllingelårene tørre. Læg dem i et stort, ovnfast fad, og drys godt med garam masala og salt. Skyl tomaterne, og pil løg og hvidløg. Del løgene i 4-6 både hver.
Fordel det hele i fadet, og dryp med olie og citron- eller appelsinsaft. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 45 minutter, til kyllinge-lårene er gennemstegte.
Kog bulguren i letsaltet vand i 12 minutter under låg. Sluk, og lad den stå 10 minutter. Rør den igennem med en gaffel, og vend olie i.
Servér kyllingen direkte fra fadet med et drys hakket persille, og brug den dejlige stegesky fra fadet som sauce.