Ugens mandagsopskrift er kylling i peberrodssauce. Få opskriften her
2 personer
INGREDIENSER
2 store kyllingebryster
salt
½ blomkål
50 g smør
½ dl mel
1½ dl mælk
2-3 spsk. citronsaft
revet peberrod efter smag
hakket dild
plukket dild
høvlet peberrod
TILBEHØR
100 g blandet salat
olivenolie
god eddike
kogte kartofler
Opskrift - Sådan gør laver du kylling i peberrodssauce:
Kom kyllingekødet i kogende, saltet vand, og lad den simre i 15-20 minutter. Sluk, og lad den trække i 10 minutter. Tjek, at den er gennemtilberedt.
Del imens blomkålen i mundrette buketter. Kom dem i kogende og rigeligt saltet vand, og damp dem i 1 minuts tid. Hæld vandet fra.
Smelt smørret i en kasserolle, og pisk mel i. Pisk mælk i, lidt ad gangen, og kog saucen, til den er tyk og glat. Smag til med salt og citronsaft. Tag saucen af varmen, og smag til med peberrod. Vend plukket kylling og blomkål i. Vend hakket dild i, og servér straks toppet med dild og peberrod og med salat og kartofler til.
Tip: Det her er old-school, når det er bedst! Jeg elsker simpelt hen peberrodssauce. Vær opmærksom på, at du skal tilsætte peberroden til sidst, ellers mister den sin smag.