"Laksemad" lyder sådan lidt underpræsenteret, men "kom over til en laksemad" - eller: "skal vi ikke starte med en laksemad?" er da lokkende, ikke? De friske grønne asparges spiller fint op til de hvide fra glas.
Tid i alt 15 min
Laksemad
4 skiver groft/rustikt lyst brød
8 tsk fromage frais
½ bk babyspinat
300 g røget østersølaks
8 hvide asparges (fra glas)
4 grønne asparges, gerne friske, det spiller flot op til den hvide fra glas
4 tsk stenbider- eller lakserogn
Frisk dild
Lidt rosenpeberkorn
1 lime
Sådan laver du en laksemad
Læg de grønne asparges i kogende vand med lidt salt og et par dråber olie. Læg låg på og lad dem ligge i 5 min. Hæld vandet fra og lad aspargesene dryppe af sammen med de hvide asparges.
Brug de første 4 tsk fromage frais til at smøre på brødskiverne. Læg derefter skyllede og tørrede spinatblade, laks, mere fromage frais, asparges, rogn og frisk dild på brødene.
Gnid med håndens knoer rosenpeberet gennem en si, så det drysser fint ud over det hele. Servér laksemaden med en limebåd til.
Proteinenergi: 36 pct. Fedtenergi: 24 pct. Kulhydratenergi: 40 pct. 289 kcal pr. person