Laks i cremet spinatsauce
Mad

Laks i cremet spinatsauce

31. januar 2019
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Laks og spinat er altid en god kombination. Sammen med fløde og perlebyg udgør det et solidt aftenmåltid. Her får du opskriften på laks i cremet spinatsauce
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 dl perlebyg
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 løg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 450 g hakket spinat fra frost
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ usprøjtet citron

Opskrift - sådan laver du laks i cremet spinatsauce

Kog perlebyg efter anvisningen på pakken. Fjern skindet fra laksefileten, og skær laksekødet i tern. Pil og hak løget, og steg det i smør på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt frossen spinat, og lad den stege med, til spinaten tør op. Krydr godt med salt og peber, og hæld fløde ved. Lad saucen koge op, og smag til med fintrevet citronskal og -saft. Læg lakseternene i gryden, og sæt låget på. Lad det simre i 5 minutter, til lakseternene er gennemstegte. Servér laks og spinatsauce med perlebyg. TIP: Er du ikke til perlebyg, kan retten i stedet serveres med friskkogt pasta.

Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også