Laks med pinjekernecrust og græskarpuré
Mad

Laks med pinjekernecrust og græskarpuré

25. oktober 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Svøb ovnbagt laks ind i knas fra krydderurter og pinjekerner, og læg den på et dække af knaldorange puré. Her får du opskriften på laks med pinjekernecrust og græskarpuré
20 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksebøffer
  • 50 g pinjekerner
  • 1 stor håndfuld oregano
  • 25 g parmesan
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

GRÆSKARPURÉ

  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 25 g parmesan
  • 1-2 dl vand

TIL SERVERING

  • salat, f.eks. rød batavia

Opskrift - sådan laver du laks med pinjekernecrust og græskarpuré

1. GRÆSKARPURÉ: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl og halvér græskarret, fjern kernerne, og skær græskarret i tern – du kan sagtens lade skallen sidde på. Pil løg og hvidløg, og skær løget i grove både. Fordel græskartern, løgbåde, hele hvidløgsfed og salvie på en bageplade beklædt med bagepapir, og dryp med olie. Krydr med salt og peber, og bag græskarternene i ca. 20 minutter, til de er møre. Blend dem sammen med balsamicoeddike og friskrevet parmesan, og tilsæt vand gradvist, indtil du får en cremet puré. Smag til med salt og peber. Hæld græskarpuréen i en gryde med låg og hold den lun. 2. Læg laksebøfferne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hak pinjekerner og oregano fint, og riv parmesanen; rør det sammen i en skål med olie, salt og peber. Fordel blandingen oven på laksebøfferne, og tryk den godt fast på laksekødet. Bag laksebøfferne i ovnen på en anden rille i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte, og pinjekernecrusten er gylden. 3. SERVERING: Anret græskarpuré på tallerkener, og top med laks. Servér med salat til. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også