Opskrift - sådan laver du laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble
1. PISTACIE-CRUST: Hak pistacienødder fint. Riv parmesan fint. Riv citronskal, og pil og riv hvidløg fint. Hak krydderurter og kapers fint. Bland det hele i en skål, og rør olie, salt og peber i. 2. Læg laksesiden i et ovnfast fad smurt med olie. Fordel pistacie-crust oven på laksen, og tryk det godt fast i kødet. Bag laksen i en 200° varm ovn i 20 minutter, til den er gennemstegt, gylden og sprød. 3. QUINOASALAT: Skyl quinoa i en sigte, og kog den i letsaltet vand i 15-20 minutter. Afkøl. Skyl og snit rødkål helt fint, gerne på et mandolinjern. Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Skyl og halvér æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i papirtynde både. Vend rødløg, æble og tranebær med sort quinoa og rødkål. 4. SENNEPSDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og vend sammen med quinoasalaten i en skål. Servér salaten som tilbehør til laksen.
TIP: Quinoa har et højt indhold af fibre og aminosyrer og er et fint alternativ til ris og pasta.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder – Få opskriften her
Onsdag: Frikadeller med stuvet hvidkål og søde kartofler – Få opskriften her
Torsdag: Fajita-kyllinge-skål – Få opskriften her
Fredag: Mørbradbøffer med svampesauce og hasselbackkartofler – Få opskriften her