Laks og linsesalat med fennikel
Mad

Laks og linsesalat med fennikel

29. november 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Måltidet ser festligt ud, men er så hurtigt at trylle frem, at det sagtens kan serveres på en hverdag. Her får du opskriften på laks og linsesalat med fennikel
25 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksebøffer
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

LINSESALAT

  • 3 fennikler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 4 dl belugalinser
  • 8 dl grøntsagsbouillon

YOGHURTDRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 30 g ristede og saltede pistacienødder uden skal

Opskrift - sådan laver du laks og linsesalat med fennikel

1. LINSESALAT: Tænd ovnen på 220°. Skær bund og top af fenniklerne, men gem en smule af det grønne til pynt. Skær fenniklerne i kvarter, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag fenniklerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne. Kog linserne i ca. 20 minutter i bouillon, men pas på, at de ikke koger ud. Lad al væsken fordampe fra gryden ved at fjerne låget de sidste 5 minutter. 2. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienser til yoghurtdressingen sammen. 3. Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem på begge sider i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og netop gennemstegte. 4. SERVERING: Hak pistacienødder groft. Fordel linser og ristet fennikel på et fad. Dryp yoghurtdressing over, drys med pistacienødder, og pynt med det grønne fra fenniklerne. Servér sammen med laks. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også