Fiskefrikadeller med laks og med cremet mynte-feta-dressing smager altid af mere! Og så er der lækker mad på bordet på bare en halv time. Her får du opskriften på laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
600 g laksefilet
3 spsk. finvalsede havregryn
1 æg
1 tsk. salt
friskkværnet peber
3 forårsløg
smør til stegning
SYLTEDE RØDLØG
1 rødløg
1 dl æblecidereddike
QUINOASALAT
4 dl quinoa
1 agurk
2 modne avocadoer
50 g feldsalat
2 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
FETADRESSING MED MYNTE
1 håndfuld mynte
200 g blød feta
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing
Fjern skindet fra laksen, og hak kødet fint, men kortvarigt i en kødhakker eller foodprocessor. Tilsæt havregryn, æg, salt og peber, og kør igen. Rens forårsløg, skær dem i tynde skiver, og rør dem i fiskefarsen. Sæt farsen på køl.
SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i meget tynde både. Læg i en lille skål, hæld eddike over, og lad det stå indtil servering.
QUINOASALAT: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skyl og skræl agurken fra top til bund med en kartoffelskræller, så du får lange bånd. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl feldsalat, og bland den med quinoa, agurk og avocadoskiver på et fad. Dryp olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber.
FETADRESSING MED MYNTE: Kør mynte, feta, yoghurt og olie sammen i en blender. Smag til med citronsaft og peber.
Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive gyldne, før du vender dem. Dryp fetadressingen over quinoasalaten, top med syltede rødløg, og servér salaten til de lune fiskefrikadeller.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.