Sørg for, at laksen er helt frisk, og fortæl fiskehandleren, at den skal serveres rå
6 personer
LAKSETATAR
300 g fersk laks
100 g daddeltomater
1 bundt koriander
1 bundt purløg
6 spsk. olivenolie
skal og saft af 2
usprøjtede limefrugter
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
100 g frisk babyspinat
6 skiver landbrød
2 spsk. olivenolie
evt. 1 spsk. lakridssalt
salt og friskkværnet peber
6 patentglas
Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød
Laksetatar: Læg laksen i fryseren i 24 timer ved ÷20° (anbefales af Fødevarestyrelsen, når laksen skal serveres rå).
Tø laksen op, og skær den i små fine tern, mens den endnu er halvfrossen, så er den lettere at skære.
Skær tomaterne i kvarter; fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Bland tomat og laks. Hak koriander og purløg fint, og rør det i lakseblandingen sammen med olivenolie.
Skyl limefrugterne, og riv skallen fint. Pres saften. Bland limeskal og limesaft i laksetataren, og krydr med salt og peber. Lad laksetataren trække et par timer på køl før servering.
Servering: Skyl og tør spinaten. Dryp brødskiverne med olivenolie, og drys evt. lidt lakridssalt på hver brødskive.
Rist brødskiverne i en 200° varm ovn i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Dryp spinatbladene med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Fordel spinaten i bunden af 6 glas, og læg laksetatar ovenpå. Servér med de ristede brødskiver.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.