Udgivet første gang d. 22. september 2014 Foto: Columbus Leth
Denne uges opskrifter er nemme efterårsretter. Her får du opskriften på lammekrone med ristede kantareller.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
800 g lammekrone
3 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
URTEBLANDING
2 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 bundt frisk rosmarin
1 bundt frisk timian
RISTEDE KANTARELLER
500 g kantareller
3 spsk. smør til stegning
½ bundt bredbladet persille
1 dl madlavningsfløde 18 %
TILBEHØR
brød
Opskrift - sådan laver du lammekrone med ristede kantareller
Urteblanding: Pil hvidløget. Rens chilien for kerner. Stød hvidløg, chili, rosmarin og timian i en morter. Gnid lammekronen ind i urteblandingen, og brun den i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
Læg lammekronen i et ovnfast fad med kødsiden opad. Steg den i en forvarmet ovn ved 175° i 10-13 minutter, til den er rosastegt.
Tag lammekronen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket med alufolie i 10 minutter.
Ristede kantareller: Rens kantarellerne, gerne ved at børste dem med en blød pensel. Steg dem i smør og finthakket persille på en pande i 2-3 minutter, og tilsæt til sidst fløden.
Servér lammekronen med de ristede kantareller og brød til.