2-3 dl drys til "brusebadsboller" (fra Aurion) eller en blanding af sesam, hørfrø, solsikkekerner og blå birkes
Brug en stor skål, hvor dejen har plads til at hæve. Rør vand, gær, salt, honning og olie sammen, og pisk rugmelet i. Lad det stå i 20 minutter.
Rør emmer og spelt i, til dejen er fast, men ikke så den kan æltes med hænderne. Rør den godt, helst i 10 minutter og gerne på maskine. Drys et fint lag mel over, og dæk skålen med film. Stil den i køleskab natten over eller i mindst 6 timer.
Kom kernerne til drys i en dyb tallerken. Tænd ovnen på 230°. Brug en stor ske dyppet i vand til at forme bollerne med: Tag en skefuld, og vip den over i kernerne. Vend forsigtigt rundt uden at trykke dejen, så der er kerner over det hele. Sæt bollerne på en plade med bagepapir. Sæt dem i den varme ovn, og bag dem i 10 minutter. Skru ned til 210°, og bag dem i 15-20 minutter. Lad dem afkøle på en rist. Kan fryses.
Læs mere om: