Mad
1. LYNSYLTEDE RØDLØG OG FENNIKEL: Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Skyl og skær top og bund af fenniklen; halvér, og skær den i papirtynde skiver, gerne med mandolinjern. Bland fennikel og rødløg i en skål, hæld æblecidereddike over, og stil skålen på køl i mindst 30 minutter. 2. Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg fint. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg, ingefær og spidskommen i olie i en gryde, indtil løgene begynder at tage farve. Pluk korianderbladene fra stilkene. Hak stilkene groft, og gem korianderbladene til pynt. Vend korianderstilke i gryden, og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt linser og bouillon, og bring gryden i kog. Lad det simre i 40 minutter, til linserne er let udkogte. Tilsæt tahin og citronsaft, og brug en grydeske til at mose linserne let. Smag til med salt og peber. 3. SERVERING: Pynt linsegryden med lynsyltede rødløg og fennikel, korianderblade og evt. lidt tahin inden servering. TIP: Puy-linser er små grønne og proteinrige frø fra bælgfrugter, der ikke skal udblødes inden brug. Få indkøbslisten til hele ugen her