Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg
9. maj 2019
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En mættende måltidssalat, der er god både som aftensmad og som frokost. Her får du opskriften på en lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
1 kg rødbeder
1 spsk. olivenolie
salt
1 håndfuld frisk rosmarin
4 dl tørrede belugalinser
150 g feta
125 g rucola
1 dl saltede mandler
KARAMELLISEREDE RØDLØG
1 rødløg
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. ahornsirup
salt og peber
Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg
1. Tænd ovnen på 220°. Skræl rødbederne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend rødbederne med olivenolie, salt og finthakket rosmarin, og bag dem i 30 minutter, til de er møre og let gyldne. Kog belugalinserne efter anvisningen på posen. 2. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i skiver. Steg det gyldent i smør på en pande. Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Krydr let med salt og peber, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet. 3. Skyl og tør rucola. Hak mandlerne. Anret en skål med linser, bagte rødbeder, smuldret feta, rucola og karamelliserede rødløg. Pynt med hakkede mandler og evt. mere rosmarin, og servér. Få indkøbslisten til hele ugen her